JUTARNJI RITUAL: Započnite dan na pravi način

Način na koji započinjemo dan je jedna od najbitnijih stvari u životu. Često naše jutro određuje cjelokupan ostatak našeg dana. Ako smo imali loše jutro, najvjerojatnije će nam i dan nastaviti u lošem tonu.

Jutra su važna. Svi mi imamo nekakav jutarnji ritual, čak i ako je nešto jednostavno kao buđenje, pranje zubiju, oblačenje i vožnja na posao. Ali zapitajte se: Da li mi jutarnji ritual pruža buđenje za tijelo, um i dušu? Da li mi daje potrebnu energiju?

Ako je odgovor ne, onda biste trebali razmisliti o mijenjanju toga rituala, kako biste ga učinili motivirajućim. Jutarnji ritual može trajati nekoliko sati ili čak 10 minuta, ovisno o vašim potrebama i rasporedu.

Sada se usredotočite na 3 važne komponente za savršeni jutarnji ritual.

Probudite vaše tijelo

Jedna funkcija zdravog jutarnjeg rituala jest da energizira vaše tijelo. To može uključivati dobar i zdrav doručak, ispijanje fine kave ili čaja. Međutim, također je važno potaknuti vaše tijelo. Dok mnogi ljudi vole otići u teretanu ili trčati ujutro, čak i nešto jednostavnije kao što je istezanje, yoga ili kratka šetnja može biti odličan način da se vaše tijelo kreće i da vam se probudi cirkulacija. Uključivanje barem neke vrste ”male vježbe” u svoj jutarnji ritual vrlo je važno za potpuno buđenje vašeg tijela.

Probudite vaš um

To može uključivati široki spektar mogućih aktivnosti: čitanje vijesti, slušanje glazbe, meditiranje, vježbe disanja, recitiranje citata za samopouzdanje. Većinu se jutra usredotočujemo na to da probudimo naša tijela, ali uključivanje radnji koje djeluju stimulativno na naš um je od jednake važnosti.

Probudite vaš duh

Posljednja važna funkcija zdravog jutarnjeg rituala je probudi vaš duh. Ako ste religiozna osoba, razmislite o integraciji nekih molitvi u svoj jutarnji ritual. Ako ipak niste, svejedno ima načina kako probuditi duh. Gledajte izlazak sunca, sjedite u prirodi, ili si samo uzmite par minuta da razmislite o tome za što ste zahvalni u životu. To su sve zdravi načini  za podizanje vašeg duha i davanja više važnosti vašem životu.

Jutro je važno i svi trebamo zdravi ”jutarnji ritual” ako želimo u cijelosti iskoristiti naše dane i život općenito.

Slika: pixabay

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

scroll to top